Zoom Circle er de unges talerør og muligheden for af skabe nye kreative fællesskaber, hvor unge laver film om deres liv.

Initiativet

Zoom Circle er et dialogprojekt med stor både symbolsk og praktisk betydning i forhold til at skabe nye billeder af hinandens virkelighed. Fortællingerne starter i Mjølnerparken og fortsætter til andre boligområder hvor unge bliver tilbudt at tage manuskriptet for deres eget liv, i egen hånd.

Bag Zoom Circle står Finn Nørgaard Foreningen med støtte fra Københavns Kommune og @alliancen. Finn Nørgaard foreningen er opstået blandt venner og familie til Finn Nørgaard, umiddelbart efter at Finn i februar 2015 med dødelig udgang, forsøgte at forhindre en ung mand i at beskyde et debatarrangement om ytringsfrihed.

Personerne

Her er de folk, der arbejder bag kulissen i Zoom Circle:

Adam

Adam Ismail

Community Organizer

Mjølnerparken

Adam Ismail

-  bor i Mjølnerparken med sin familie.Han godt lide at hænge ud med sine venner, spille fodbold og computer, når han ellers ikke går i 9. klasse. Adam kunne godt tænke sig enten at blive journalist eller skuespiller. Han kan godt lide at researche på sager og prøve at forstå de bagvedliggende årsager til folks forskellige holdninger og meninger.

Ida

Ida Marie Gedbjerg

Filmlærer
E: idamgs@gmail.com
M: 23 81 54 04

Ida Marie Gedbjerg

-  er instruktør i Zoom Circle. Hun fik selv chancen for at lave film som helt ung da hun startede på filmskolen Station Next. Det har været med til at forme hendes liv og har givet hende en måde at kunne udtrykke sig på. Hun vil gerne være med til at give andre unge den samme mulighed for at fortælle historier og udtrykke sig. Hun inspirerer de unge til selv at tage styringen og forme filmkoncepterne. 

Shadia

Shadia Mahmoud

Community Organizer

Mjølnerparken

Shadia Mahmoud

-  går i 9. klasse. Hun vil gerne være enten psykolog eller terapeut. Derudover har hun også en drøm om at blive læge og etablere et hospital i Somalia. Når hun har besøgt familie i landet, har hun været vidne til, hvordan folk, især børn, lider under forholdene. Det vil hun gerne hjælpe til med at rette op på. Dog vil hun ikke flytte fra Danmark sådan permanent. Det er her, hun er vokset op, og her, hun hører til.

Yaw

Yaw Yeboah

Community Organizer

Urbanplanen

Yaw Yeboah

– er 17 år og laver film i Urbanplanen

Berfin

Berfin Ozcan

Community Organizer

Tingbjerg

Berfin Ozcan

– er 21 år og bor i Tingbjerg med sin familie. Siden hun blev student, har hun rejst og arbejdet frivilligt i Ungefællesskabet i Tingbjerg. Berfin elsker at arbejde med filmmediet, hvilket er en hobby hun siden hun var lille, har delt med sin far. Hun drømmer om at blive antropolog eller psykolog.

Yonatan

Yonatan Abraham

Community Organizer

Urbanplanen

Yonatan Abraham

– er 18 år og laver film i Urbanplanen

Pia

Pia Toftdal

Projektchef
E: pia.toftdal@gmail.com
M: 22 46 23 99

Pia Toftdal

– har som sekretariatsleder i Finn Nørgaard Foreningen og chef for Zoom Circle projektet sikret kvalitet, fremdrift og brugbare rammer for projektets medarbejdere, hvad enten de er frivillige eller professionelle. Hun arbejder endvidere med at sikre den fortsatte etablering og udbredelse af Zoom Circle, så flere unge kan få glæde af dette tilbud.

.

Nicoline

Nicoline Skotte

Filmlærer
E: nicolineskotte@gmail.com
M: 40 31 10 91

Nicoline Skotte

-  er dokumentarinstruktør og har valgt at være med i Zoom Circle projektet fordi hun mener, at alle fortjener en stemme. Hun oplever, at når der tændes for kameraet og en person stiller sig ind foran, så bliver denne stemme utrolig stærk, konkret og ægte.

Torben

Torben Larsen

Projektleder
E: Torben.larsen@filmbyen.com
M: 26 28 77 73

Torben Larsen

– har arbejdet som projektleder på filmskolen Station Next i mange år, da hans hjerte banker for unge og filmskabelse. Det er Torben der har været projektleder for holdet af filminstruktører. Derudover har han været med til at udvikle den specifikke Zoom Circle film-metode (MOJO / mobile Journalism), der gør historiefortælling gennem film både tilgængelig, lærerig og sjov for de unge. 

Heidi

Heidi Børsholt

Projektleder
E: Heidi@followthepeople.dk
M: 61 36 38 61

Heidi Børsholt

– har som ansvarlig for beboerkontakt, rekruttering og fastholdelse fået etableret tillidsfulde relationer til Mjølnerparkens beboere. Samtidig har hun udbredt budskabet om Zoom Circle projektet, så de unge har fået både lyst og lov af deres forældre til at deltage. 

Andreas

Andreas Braamunk Møller

Praktikant
E: braamunk94@hotmail.com
M: 22 53 88 49

Andreas Braamunk Møller

– er tilknyttet projektet som fotograf og praktikant fra Danmarks Medie- og jurnalisthøjskole. Han har udviklet og skabt billedsiden af Zoom Circle ud fra retningslinjerne for fotos i Zoom Circles visuelle identitet. Billedbanken bestod ved praktikstart som en serie Stock Photos og han har skabt billedserien, så den er autentisk, viser mennesker og miljø i projektets egen kontekst. Han har desuden skabt en række stærke kampagevideoer for projektet.

Sara

Sara Ellegaard Nielsen

Antropolog
E: sara_nielsen@hotmail.com
M: 40 17 50 44

Sara Ellegaard Nielsen

– har som antropolog fulgt projektet fra sidelinjen for at kunne forstå, dokumentere og synliggøre Zoom Circles tilblivelse og udførelse – hovedsageligt med fokus på projektets metode; Hvordan det er blevet gjort, og hvorfor. Sideløbende har hun talt med 13 andre organisationer, der på anden vis arbejder kreativt med unge, for at kunne kortlægge og synliggøre den eksisterende viden på området. 

Kelly

Kelly Young

Projektmedarbejder
E: kelly@zoomcircle.dk
M: 20 78 00 34

Kelly Young

– ungdomsaktivistisk krudtugle. Arbejder med kommunikation, PR og arrangerer events og samarbejder i Zoom Circle. Hun er en aktiv ildsjæl, som beskæftiger sig med musik, unge og integration. Hun elsker følelsen af at se noget lykkes, at løfte i flok og dele oplevelsen med godtfolk. Hendes største interesse er at engagere børn og unge i at tage chancer og sige ting højt.

Shuaib

Shuaib Hirsi

Digital chef
E: shuaib@zoomcircle.dk
M: 40 86 76 68

Shuaib Hirsi

– på vej til at blive dygtig konsulent inden for kreativ forretningsudvikling. Shuaib har læst multimediedesign på KEA og er nu i gang med en overbygning i digital konceptudvikling. Han har som praktikant i Finn Nørgaard Foreningen arbejdet med udbredelse af Zoom Circle projektet på de sociale medier. Derudover arbejder han også med rekruttering af unge rollemodeller til projektet, da han som beboer i Mjølnerparken har et stort netværk i boligområdet. Han elsker området for dets mangfoldighed og ser for sig, at Zoom Circle kan blive et talerør for de unge, hvilket kan medvirke til en positiv ændring i kulturen i området.

mikkel_simanis_facebook

Mikkel Simanis

Tegner
E: mik.sim@hotmail.com
M: 93947466

Mikkel Simanis

 – 23 år og sej til at tegne. Han gik på uddannelsen KUU kreativ kommunikation, hvor han blandt andet arbejder med logodesign. Han har tidligere taget grundforløb i skilteteknik. Han har også i skoleregi været med til at lave film. I Zoom Circle er han god til at hjælpe og give input til vores grafikere, og i 2019 skal han tegne portrætter af menneskerne i Zoom Circle.

Nimo

Nimo Jama

Frivillig

Nimo Jama

- er 24 år gammel og bor på Nørrebro. Til daglig studerer hun til pædagog, Hvor drømmen er at tage en kandidat i pædagogisk antropologi. Nimo elsker at arbejde med børn/unge og er glad for, at være med til at give dem muligheden for selv at fortælle egne historier gennem film.

Idil

Edel Ashur

Youtuber (Shax_xo)

Edel Ashur

– fritids-youtuber, når hun ikke lige passer sit daglige arbejde på et plejehjem. Hun er født og vokset op i Mjølnerparken og har været Zoom Circles inspiration og seje rollemodel for de yngre deltagere. Hun har en fed og frisk energi – og hun er af en støbning, som burde stå på scener i hele verden og inspirere andre til at finde glæde og en fed stil. Hendes YouTube-kanal, som hun startede i 2018, kan findes under YouTube-navnet Shax_xo. Her giver hun blandt andet gode råd til unge piger om make-up.

Hinda

Hinda Yusuf

Beboerkontakt, Mjølnerparken
E: hinda_j@hotmail.com
M: 27 68 32 16

Hinda Yusuf

– familie- og fritidskoordinator for helhedsplanen i Mjølnerparken. Hun har været Zoom Circles uundværlige hjælper og kontaktperson i Mjølnerparken. Hinda har hjulpet vores relationsarbejder med at åbne døre til familierne i Mjølnerparken og navigere rundt. Familierne i Mjølnerparken har været projektets vigtigste indgang, og der har vi haft glæde af Hindas viden, relationer og gode, kritiske øje på vores aktiviteter.

Muna

Muna Abdillahi

Frivilligkoordinator
M: 22 73 78 71

Muna Abdillahi

- 29 år. Er uddannet inden for administration, men læser pt. op på samfundsfag og psykologi på HF for at kunne påbegynde pædagoguddannelsen. Hun arbejder derudover deltids med kommunikationsopgaver på det lokale bibliotek. Hun bor for sig selv, men er ofte hjemme hos sine forældre hvor hun hjælper til i det daglige. Muna er træt af de konsekvenser, som Mjølnerparkens omdømme har på hendes venner og bekendtes muligheder. Hendes lillebror har f.eks. svær ved at finde et fritidsjob blot fordi han er fra Mjølnerparken. Det vil hun ændre på. Samtidig giver hendes engagement i projektet erfaring med at kommunikere med de unge fra området og kompetencer i at iværksætte arrangementer og dialogmøder.

Vladimir

Vladimir Heschia

Multimediedesigner

Vladimir Heschia

– rumænskfødt multitalent og tilknyttet Zoom Circle, hvor han er i praktik som grafisk designer. Til daglig uddanner han sig som multimediedesigner på KEA. Han har en alsidig professionel baggrund fra mange brancher og mange arbejdsområder. Han er dygtig til det tekniske, og samtidig er han en person, der arbejder godt i teams. Vladimir skal arbejde, primært, med at skabe Zoom Circles animationsunivers, som vil blive lanceret i starten af 2019, ligesom han skal videreudvikle projektets #SoMe-videoer.

Samarbejdspartnerne

Zoom Circle gennemføres i samarbejde med:

  • Bo-Vita i Mjølnerparken
  • den boligsociale helhedsplan i Tingbjerg og Utterslevhuse
  • partnerskabet Urbanplanen

Sponsorerne

Zoom Circle er muliggjort med økonomisk støtte fra følgende sponsorer

TrygFonden_png
kbh_maerke_dk_blue_rgb
Merkur fonden logo RGB
fonden_orange

Sådan donerer du

Kontakt Projektchef, Pia Toftdal (22 46 23 99), hvis du er interesseret i at donere til Zoom Circle.